Video afspelen

Activiteitenbord
Aan de schuur bij het sanitair hangt een activiteitenbord. Daar worden alle activiteiten op geschreven die er de komende dagen zijn.

 

Boerenrondleiding
2 keer in de week geven we een rondleiding over het erf en door de stallen. Tijdens de boerenrondleiding kom je op plekken waar je anders niet zou mogen komen. Zo kom je al snel veel te weten over wat er gebeurt op ’t Looveld! Kijk op het activiteitenbord wanneer er een rondleiding wordt gegeven. We verzamelen bij de receptie.
Deelname aan de boerenrondleiding is gratis.

 

Boerenpaspoort en boerenknecht diploma
Het is mogelijk om een boerenpaspoort te kopen. Hierin staan opdrachten die de kinderen kunnen uitvoeren tijdens hun vakantie. De opdrachten uit het boerenpaspoort vormen samen een avontuurlijke zoektocht over de boerderij. Denk bijvoorbeeld aan meehelpen bij de melkput, kalfjes voeren of koeien uit de wei halen. Voor elke opdracht krijg je een stempel van boer Johan of boerin Matine. Heb je alle opdrachten gedaan, dan krijg je een echt boerenknecht diploma.
Het boerenpaspoort en boerenknecht diploma: € 7,50 per kind.

 

Bij de boer(in) aan tafel
In het hoogseizoen organiseren we wekelijks een koffie uurtje zodat we kennis kunnen maken met elkaar. Behalve koffie, thee, limonade of water is er ook een Drentse boerenlekkernij en iets lekkers voor de kinderen.

 

Boerenroomijs maken
In het hoogseizoen kunnen de kinderen hun eigen boerenroomijsje maken. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

 

Kampsvuur
We proberen 2 keer in de week een kampvuur te maken. Het vuur wordt om ongeveer 19.00 uur aangestoken. Maar om een vuurtje te maken heb je wel hout nodig. We willen jullie dan ook vragen om zelf met de kinderen al wat hout in het bos te gaan verzamelen. Indien we het niet te druk hebben nemen we de kinderen en begeleidende ouders mee het bos in.

 

De boerderij
Elke dag worden de koeien gemolken, gevoerd en uit de wei gehaald. Ook worden de kalfjes en de dieren in het kinderboerderijtje elke dag gevoerd. Op boerderijcamping ’t Looveld mag je altijd kijken en helpen onder begeleiding.

 

Wifi
Er is in de receptie en bij de kinderboerderij gratis wifi. Het reikt niet tot alle kampeerplaatsen.

 

Fietsverhuur
In de buurt van boerderijcamping ’t Looveld kun je prachtig fietsen. Heb je zelf geen fiets bij je? Dan kun je er een huren. Geef dit een dag voordat je wilt fietsen vóór 16.30 uur aan, dan staat de volgende dag een fiets voor je klaar.
Overige verhuur
Bolderkar € 5,- per dag
Kinderoverall € 7,50
Barbecue € 10,-

 

Boerderijwinkel
De boerderijwinkel is dagelijks geopend van 8.00 uur tot 22.00 uur. Wij gaan uit van de eerlijkheid van de mens. U mag uzelf bedienen.

 

Ontbijt aan de tent
Ontwaak met het kraaien  van de haan, het geloei van de koeien en natuurlijk met een heerlijk boerenontbijt.
Deze wordt persoonlijk bezorgd aan de tent of caravan in een fruitkist en bevat onder
andere: verse broodjes, melk, sap, eitjes, fruit en natuurlijk broodbeleg.

  •  de dag van te voren uiterlijk 20.00 uur bestellen in de receptie

 

Boerenbarbecue
Het is mogelijk om een boerenbarbecue pakket te bestellen. Geef het 1 dag van te voren aan en het vlees en salades worden aan de tent of caravan bezorgd.